Főbb tevékenységeink

Projekt-előkészítés, projekt koordináció

Nagyméretű projektek pályázatokra (hazai és uniós), piaci finanszírozásra való előkészítését végezzük e szolgáltatás keretében. Tanácsadóként végigkísérjük az egész beruházást a felmérésektől a tervezési folyamaton keresztül a kivitelezésig, valamint segítünk a partnerek kiválasztásában, véleményezzük az elkészült anyagokat, lobbizunk a pályázatok sikeréért idehaza és Brüsszelben.

Kutatási és elemzői tevékenység

Kutatások, elemzések, tanulmányok készítése megújuló energia, hulladék-újrahasznosítás, ill. ártalmatlanítás, infrastruktúrák klímaváltozás hatásaihoz történő alkalmazkodása, környezetvédelem, okos energia megoldások, körforgásos gazdaság tárgyában, illetve e területeken tervezett beruházások előkészítéséhez.

Energetikai átvilágítás, energiahatékonyság javítására irányuló javaslatok

Folyamatok (gyártási, működési, üzemeltetési, …) teljes energetikai átvilágítása energiahatékonysági és energiatakarékossági javaslatok kidolgozása, az ehhez szükséges beruházások fejlesztése, kivitelezése, finanszírozási modelljének elkészítése, megszervezése, továbbá erőforrás menedzsment rendszerek implementálása.

Szakmai-, pénzügyi- és jogi átvilágítás, üzletvitel javítására irányuló javaslatok

Környezetvédelmi és energetikai cégek szakmai, jogi és gazdasági tevékenységének átvilágítása, problémák, hiányosságok feltárása, javaslattétel azok megoldására, az eredményesség fejlesztésére, vállalati stratégiák, működési elvek és rendszerek értékelése és fejlesztése.

Piaci elemzés, finanszírozási forrástérkép

Piaci elemzések szektorális bontásban, pályázati lehetőségek figyelése, elemzése különös tekintettel a közvetlen uniós forrásokra, nemzetközi szakmai és pénzpiaci befektetők feltérképezése és megszervezése egy projekt vagy egy cég mögé, innovatív piaci finanszírozási konstrukciók fejlesztése beruházók és projektek számára. A felsoroltakon kívül finanszírozási modelleket készítünk, és finanszírozási forrásokat csatornázunk be zöld beruházásokhoz és tiszta technológiai innovációkhoz hazai és külföldi ügyfeleink számára, idehaza és a közép-európai régióban.

Szerződési környezet optimalizálása, szabályozások implementálása

Projektek szerződési környezetének optimalizálása, tárgyalási pozíciók kialakítása, ill. a tárgyalásokon megvalósuló támogatás. Új szabályozások, rendelkezések az ügyfél működésére gyakorolt hatásainak vizsgálata, javaslatok a negatív hatások ellensúlyozására.

Uniós rendelkezések gyakorlati implementációja

Európai Uniós tagságból eredő kötelezettségekként megjelenő akkreditációs rendszerek, ill. műszaki mérések módszertanának kialakítása és az azokhoz szükséges jogszabályi módosításokra vonatkozó javaslattétel.