Cégfilozófiánknak megfelelően ügyfeleink számára egyedi, testre szabott megoldásokat ajánlunk és nyújtunk, amelyhez az adott szakterület hazai és külföldi legjobbjainak segítségét vesszük igénybe, legyen az Brüsszelben, Budapesten vagy éppen Belgrádban. Munkánkat magasan képzett szakértői hálózat és stratégiai partnerek segítik.

Olajos Péter

OLAJOS PÉTER

ügyvezető

Szervező vegyészmérnök, környezetvédelmi szakmérnök

Szakterülete a fenntartható gazdasági fejlődés, zöld energetika és a környezetvédelem. 2004-2009 között Európai Parlamenti képviselőként az európai környezetbiztonság növeléséért dolgozott. Tagja volt a környezetvédelmi, a belsőpiaci és a költségvetési valamint a klíma bizottságnak is.

Parlamenti munkája során többek között kezdeményezője volt a verespataki bányaberuházás elleni jogszabály megteremtésének és a Rába osztrák oldalról érkező szennyezésének felszámolása érdekében folytatott harcnak valamint létrehozója az "Akadálymentes Égbolt" megállapodásnak.

2010-2012 között a Zöldgazdaság-fejlesztésért és Klímapolitikáért felelős helyettes államtitkárként a klímapolitikával, a tiszta energiák, az energiahatékonyság, az épületenergetikai programok, a zöld innovációk és a fenntartható fejlődés területein tevékenykedett. Államtitkári időszaka alatt készült el többek között Magyarország Megújuló Energia Cselekvési Terve (2010–2020) és Magyarország Energiahatékonysági Cselekvési Terve (2010–2016) is. A Magyar Delegáció vezetője volt a UNFCCC COP-16 klímacsúcsnak Cancunban és a vezetője a magyar Klíma és Zöldgazdaságfejlesztési csapatnak a 2011 magyar EU Elnökség alatt.

Nevéhez fűződik több könyv kiadvány így például „Zöld Magyarországért Fejlesztési Modell” 2009-ben vagy a „Konzervatív Zöldség” címmel 2011-ben megjelent könyve a jövő zöld gazdaságáról és politikájáról. Emellett rendszeresen publikál több hazai és külföldi szaklapban uniós, környezetvédelmi, zöldenergetikai és klímapolitikai témákban