edina katona

KATONA EDINA
Projektvezető, tanácsadó
Hazai és uniós pályázatokkal kapcsolatos tanácsadás, projektvezetés

Közgazdász. Szakterülete az üzletfejlesztési és beruházási projektek operatív irányítása. 2001 óta kommunikációs és marketing területeken érdekelt hazai vállalatok operatív irányításában, és üzletágaik fejlesztésében vett részt. 2011 óta párhuzamosan számos GOP és KEOP pályázat projektmenedzsere. Tevékenysége kiterjed a vissza nem térítendő támogatást nyert pályázatok kedvezményezettjeinek szakmai és adminisztratív támogatására, valamint a Támogatási Szerződésekben foglalt kötelezettségeik maradéktalan és hatékony teljesítése érdekében történő koordinációs feladatok ellátására.

A Progresszív Zöld közhasznú Egyesület felkérésének eleget téve vezeti a Baranya Megyében zajló "Válts Zöldre!" szemléletformáló kommunikációs kampányt. A projekt Baranya Megye lakossága környezettudatosságának, környezetkultúrájának és környezetetikájának fejlesztésére fókuszál.

mate kriza

KRIZA MÁTÉ
Projektigazgató, tanácsadó
Hazai és nemzetközi vállalati fenntarthatósági projektek

Közgazdász (Bp. Corvinus Nemzetközi Kapcsolatok), Brugge (Europe College). Mintegy tíz éve foglalkozik intenzíven a gazdaság és a fenntarthatóság elméleti és gyakorlati kérdéseivel. Kezdeményezésére jött létre a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH), melynek 2005 és 2011 között volt az igazgatója. 2009-től részt vesz a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács munkabizottságaink munkájában is.

2011-ben szakmai koordinátora és szervezője volt a ’Vision 2050 – Magyarország’ nevű üzleti párbeszédsorozatnak, melyre a BCSDH keretében került sor, több mint 100 hazai vállalatvezető és vállalati szakember részvételével. A párbeszédsorozat eredményeképpen egy összefoglaló készült a hazai gazdaság előtt álló fenntarthatósággal összefüggő kihívásokról hazai szakpolitikai döntéshozók, valamint az üzleti és szakmai szervezetek vezetői részére.

Tanácsadóként részt vett vállalatok és szervezetek fenntarthatósági szempontú átvizsgálásában és átalakításában. Különös figyelmet szentel a bölcsőtől-bölcsőig (cradle-to-cradle) terméktervezési és ökológiai koncepciónak, valamint a körforgásos gazdaság (circular economy) gyakorlati megvalósításának. A vállalati szféra mellett a vidék fenntarthatóságának kérdésére is nagy sújt helyez. Ötletgazdaként és szervezőként is kapcsolódik a Tisza-tó melletti Sarudon 2010 óta megrendezett Tó-Vidék Fesztiválhoz.